معرفی دانشکده

تاریخ تأسیس و جایگاه دانشکده

دانشکده علوم  قرآنی شیراز از سال 1373 راه اندازی شده و تاکنون به تربیت نیروی­های متعهد و متخصص در رشته علوم قرآنی اشتغال دارد. این دانشکده یکی از دانشکده­های برتر دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه است و از مقررات آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیروی می‌کند. پذیرش دانشجو به طور متمرکز از طریق کنکور سراسری صورت می‌پذیرد و به دانش‌آموختگان دانشکده مدرک رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعطا می‌گردد.  دفتر مرکزی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در قم قرار دارد و اداره مستقیم دانشکده‌ها را از طرف سازمان بر عهده دارد.

ساختمان فعلی دانشکده

 این دانشکده در یکی از بهـترین نقــاط شهر شیــراز بلوار شهید مطهری (زرگری) در  باغ موقوفه ده هکتاری اصیل آباد قرار گرفته و وسعت زمین آن سه هکتار از باغ است که شامل:

          فاز اول ساختمان دانشکده که در سال 80  به بهره برداری رسیده شامل: اتاق اساتید هیأت علمی، بخش اداری، کلاس­های درسی، مرکز مشاوره، باشگاه ورزشی و اتاق بسیج برادران است.

          فاز دوم در سال 1385 تکمیل و در آن دو سالن غذا خوری مستقل، آشپزخانه مجهز، سه سالن با گنجایش 1000 نفر، فروشگاه کتاب و سالن اجتماعات غدیر، قرائت خانه خواهران و برادران و کتابخانه تخصصی می باشد. 

         فاز سوم که از سال 1389 به بهره برداری رسیده است شامل: مهمان­سرا، انجمن فارغ التحصیلان، سالن کنفرانس با حجم 80 نفر، کلاس­های سمعی و بصری رایانه­ای خواهران و برادارن هر کدام به تعداد 15 کامپیوتر، اتاق بسیج خواهران و برخی از کلاس­های مقطع کارشناسی و ارشد است.

سر در دانشکده

ساخت سردر دانشکده از سال 1391 شروع و در سال  1394 همزمان با ورود دو شهید گمنام به دانشکده برای دفن، افتتاح گردید.

فضای آموزشی

با بهره برداری از فاز اول دانشکده در سال 1380 تا سال 1384، تعداد کلاس­ها 16 عدد با گنجایش 480 دانشجو بود، اما با ساخت و بهره برداری از فاز سوم و اصلاح فاز اول، هم اکنون دانشکده برخوردار از 52 کلاس با گنجایش1820 دانشجو می­باشد.

کتابخانه تخصصی علوم و معارف قرآن

کتابخانه­ دانشکده مشتمل بر بیش از 120000 هزار جلد  و 70000 عنوان کتاب تخصصی در دو طبقه دایر است که نیازهای پژوهشی دانشجویان را تأمین می­کند. این کتابخانه بزرگ­ترین کتابخانه تخصصی جنوب کشور است.

مرکز خدمات کامپیوتری

در سال 1385 با خرید 17 دستگاه کامپیوتر و تعبیه آن در سالن فاز یک و طبقه  سوم، اولین مرکز کامپیوتر تأسیس گردید. در سال 1388 دومین مرکز جهت خواهران تأسیس گردید و در سال 1390 مرکز سوم که در حقیقت زیرساخت راه اندازی دانشکده مجازی علوم و معارف قرآن است، راه اندازی گردید و در سال 1397 با ایجاد دو سایت کامپیوتر مجزا برای خواهران و برادران با ظرفیت 30 سیستم، تکمیل شد.

سالن کنفرانس

سالن کنفرانس دانشکده به ظرفیت 150 نفر برای برگزاری مراسمات، همایش­ها، برنامه­های پژوهشی و دیگر برنامه­ها به صورت سمعی و بصری  فعال است.

 خوابگاه خواهران و برادران

خوابگاه خواهران و برادران به صورت کاملا مجزا با گنجایش حدود 250 نفر در طبقه سوم فاز اول، دوم و سوم دانشکده، واقع شده است. خوابگاه فاز سوم به شکل سوئیت دو اتاقه به تعداد 10 واحد ساخته شده است.

فضای سبز دانشکده

فضای سبز دانشکده به عنوان یکی از زیباترین فضاهای سبز در میان دانشکده های علوم قرآنی شناخته شده است. کاشت درختان گل و نهال و بوته در دانشکده، زیبایی فضای سبز را دو چندان کرده است. با عنایت به خاکسپاری دو شهید گمنام در فضای دانشکده، سعی شده فضای سبز و محوطه سازی در خور این دو شهید بزرگوار، انجام گیرد.

باشگاه ورزشی

دانشکده در سال 1388 با تلاش فراوان، پروانه و مجوز تأسیس باشگاه ورزشی دانشکده علوم قرآنی را از اداره تربیت بدنی شیراز اخذ کرد و با احیای فضای بدون استفاده طبقه تحتانی فاز یک، توانست سالن ورزشی وسیعی  با خدمات ورزشی رزمی و بدنسازی با تجهیزات مدرن ورزشی تأسیس کند. هم اکنون این باشگاه به عنوان یکی از باشگاه­های امن و سالم ورزشی در شهر شیراز شناخته می­شود و  افزون بر خدمت رسانی به دانشجویان، به عموم مردم شیراز نیز ارائه خدمت دارد.

 سالن غدیر

دانشکده دارای سالن همایشی  به ظرفیت 300 نفر برای برگزاری مراسمات و همایش­های مختلف می­باشد.

نمازخانه دانشکده

در سال 1394 در سالن تحتانی فاز سوم، فضائی به وسعت 700 متر و گنجایش 1000  نفر به عنوان نمازخانه ساخته شد. این مکان هم اکنون محلی برای برگزاری نماز جماعت و مراسمات مذهبی برای دانشجویان و عموم مردم شیراز است.

نمایشگاه دائمی کتاب قرآن و عترت

  در فاز 2 طبقه همکف، نمایشگاه بزرگ دائمی قرآن و عترت برپا گردیده است که در طول سال، در خدمت دانشجویان و عموم مردم شیراز می­باشد.

آشپزخانه و سالن غذا خوری

آشپزخانه دانشکده در طبقه تحتانی، با تجهیزات کامل، ظرفیت پخت غذا برای 2000 نفر را دارد. دو سالن غذاخوری مجزا نیز برای خواهران و برادران به گنجایش 300 نفر همجوار با آشپزخانه قرار دارد که مورد استفاده دانشجویان است.

رشته ها و مقاطع

دانشکده علوم قرآنی شیراز در حال حاضر در مقطع کارشناسی، در رشته علوم قرآن و حدیث و در مقطع کارشناسی ارشد در رشته علوم قرآنی با سه گرایش اعجاز، ادبی و مستشرقان و از طریق آزمون اختصاصی طلاب، دانشجو می پذیرد.

ظرفیت‌ها

دانشکده‌‌های علوم قرآنی دارای ظرفیت‌های منحصر به فردی است. افزون بر آن دانشکده‌‌ علوم قرآنی شیراز به جهت برخورداری از زمینه‌های متعدد زیر از سایر دانشکده‌ها ممتاز است:

      1- امکان راه‌اندازی تمام رشته‌های مصوب دوره کارشناسی

      2- فراهم بودن تمام زمینه‌های تأسیس کتابخانه وسیع تخصصی قرآن در فارس و جنوب ایران 

      3-  زمینه تبادل علمی و فرهنگی با کشورهای مسلمان و غیر مسلمان، به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس برای تأثیرگذاری فرهنگی در این کشورها.

      4-  امکان ارائه خدمات قرآنی در مقیاس وسیع به مردم فارس و شیراز و  مبادرت به تربیت مربیان شایسته قرآنی

      5-   اشتغال بیش از 70 درصد دانش­آموختگان در مراکز و نهادهای دولتی

      6-  بهره مندی از اساتید مجرب استان فارس

      7- فضای معنوی و فرهنگی ویژه

      8-  مرجع معتبر نهادهای انقلابی برای جذب نیروی انسانی

      9-   دارای رتبه های برتر المپیاد کشوری و کنکور سراسری

 تاسیس مدرسه بهار نور معرفت

دانشکده علوم قرآنی شیراز با تلاش فراوان  از ابتدای سال تحصیلی 1403-1402 اقدام به تأسیس مدرسه بهار نور معرفت نموده است.

این مدرسه از پیش دبستانی تا پایه ششم دوره ابتدایی را پوشش داده و با 220 دانش آموز شروع به کار نموده است.